Actuele ontwikkelingen van uw Pensioenfonds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Philips Pensioenfonds
januari 2021
Wat vindt u?
We zijn in 2020 regelmatig met u in gesprek geweest. Dat blijven we het komende jaar ook doen. Zo verwachten wij in de loop van het jaar een risicobereidheidsonderzoek te doen. We komen daar later op terug. Maar ook over ‘kleinere’ onderwerpen horen we graag uw mening: wat vindt u bijvoorbeeld van het vernieuwde MijnPPF of de leesbaarheid van deze nieuwsbrief? We horen het graag als we u ernaar vragen, maar natuurlijk is uw spontane reactie ook altijd welkom.
 
Jasper Kemme
Algemeen Directeur
Cijfers 4e kwartaal 2020: beleidsdekkingsgraad 109,8%
  • De beleidsdekkingsgraad per 31 december 2020 bedroeg 109,8%.

  • De actuele dekkingsgraad per 31 december 2020 bedroeg 117,2%
  • Het rendement van 1 oktober tot en met 31 december 2020 bedroeg 5,4%.

  • Het pensioenvermogen per 31 december 2020 bedroeg € 22.921 miljoen.


Actuele ontwikkelingen

2020 was een jaar waarin de dekkingsgraad een flinke klap heeft gekregen door de coronacrisis. In het vierde kwartaal zagen we echter een sterke stijging van de actuele dekkingsgraad. Hierdoor lag deze aan het einde van het jaar weer op het niveau van vlak voor de crisis. Het besluit om uw pensioen te verhogen, wordt echter gebaseerd op de beleidsdekkingsgraad. Deze lag eind 2020 op 109,8%; dat is lager dan het niveau van eind 2019. Daarmee kan uw pensioen per 1 april 2021 niet verhoogd worden. U wordt daar in maart nog persoonlijk over geïnformeerd
Lees meer
 
Jaaropgave
Uw jaaropgave staat voor uw klaar in MijnPPF. Op de jaaropgave vindt u het bruto pensioen dat u vorig jaar van Philips Pensioenfonds heeft ontvangen. Ook de bedragen loonheffing en arbeidskorting vindt u in dat document. Deze gegevens heeft u nodig voor uw aangifte Inkomstenbelasting. U heeft de jaaropgave begin januari ook per post ontvangen.
Ga naar MijnPPF voor uw jaaropgave
 
Deze nieuwsbrief is bedoeld voor deelnemers van Philips Pensioenfonds die pensioen ontvangen. Op onze website vindt u ook de nieuwsbrief voor deelnemers die nog niet met pensioen zijn.
Naar de nieuwsbrieven
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
 
088 - 015 79 00
Mail ons
Facebook   Twitter
MijnPPF